HTML

Zooey & Emily Deschanel

Többnyire Zooey és Emily Deschanel. De volt már egy-egy poszt Kristin Chenoweth-ről és egy mosómedvéről is.

Friss topikok

  • Njord: Zoeey itt is eszméletlen helyes,de nem értelmetlen ez így ,hogy már el is jegyezték? Mármint ilyen... (2009.02.23. 14:19) Spirit Awards
  • martika18: Na ez egy nagyon jó kérdés . Látod erre én sem tudom a válszt. Csak annyit hogy azért mert az RTL-... (2008.09.06. 21:40) Kérdés
  • Ádámbátyám: Én nem tudom, mert tesóm csinálta meg nekem, de ezen az oldalon biztos tudnak segíteni, mert erre ... (2008.07.16. 09:45) She & Him videóklipp!!!
  • Ádámbátyám: Még nincs meg az összes rész, de töltögetem. A Winter Passing-ot meg már nem tudom honnan töltötte... (2008.06.30. 11:19) Emily közben mit csinál?
  • PieSar: Ezt honnan lehet beszerezni? (2008.06.28. 16:21) Winter Passing

Winter Passing

2008.06.01. 15:00 Ádámbátyám

Mi ez:

Egy film. 2005-ös, amerikai dráma, Adam Rapp rendezésében. Főbb szerepekben: Zooey Deschanel, Will Ferrell és Ed Harris.

Ha még nem láttad, de meg akarod nézni és izgulni is akarsz rajta, akkor inkább ne olvass tovább.

Miről szól:

Reese Holden (Deschanel) egy átlagos, drogos, érzelmileg instabil, new york-i színésznő. Apja, a híres író Don Holden (Harris), akivel Reese édesanyja halála óta nem tartja a kapcsolatot. Egy napon egy könyv-ügynök keresi meg Reese-t és felajánl neki egy szép kis összeget, cserébe a szülei szerelmes leveleiért. Reese karácsony környékén el is utazik Michiganbe, a szülői házba. A régi, nem túl kellemes emlékek mellett két új lakóval találkozik. Shelly, apja volt tanítványa és Corbit (Ferrell) - egy meglehetősen furcsa alak - élnek együtt Donnal. Reese, aki eredetileg a levelekért jött, megpróbál zöldágra vergődni apjával, előjönnek a régi sérelmek és újak is keletkeznek. Megannyi konfliktus és egy ijesztő szívinfarktus után végül a lány és édesapja kapcsolata helyreáll és látszólag Reese élete is egyesbe kerül.

Milyen:

Nekem bejött, főleg Zooey alakítása miatt. Ez az a film, amiben tényleg bazi jól játszik; néha kifejezetten barátságtalan a karaktere (például amikor belefojtja a beteg kiscicáját a folyóba), ugyanakkor végig szimpatizálhatunk vele. Reese kifejezetten magányos, labilis, talán azért, mert gyerekként nem foglalkoztak vele eleget irodalmár szülei. A film némi humorral oldja a végig érezhető feszültséget, bár lehet, hogy egy kicsit tragikusabb befejezéssel jobb lett volna az összhatás. De inkább mégse: ez így jó, ahogy van. Még Will Ferrell is elviselhető benne.

Érdekesség:

Don Holden karaktere egyértelműen az amerikai írófenomén J. D. Salingerre (Zabhegyező) utal. Apropó Salinger! Tudtátok-e, hogy a Zooey és Franny című regényének egyik címszereplőjéről nevezték el a Művésznőt?

Mary Jo Weir is szerepel a filmben, mint Reese halott anyja. Hogy ki az a Mary Jo Weir? Hát a Deschanel nővérek anyukája! A filmbeli szerepe egyébként néhány fali fényképben ki is merül. Az ő fotói mellett pedig egy olyan kép is felbukkan, amely Zooey-t ábrázolja 5-6 évesen.


Összességében ha az ember megfelelően komor hangulatban van, akkor ez a film pont jó. Ráadásul, a reménnyel teli megoldás miatt még öngyilkossági hajlama sem lesz annak, aki megnézi.

1 komment

Címkék: vélemény film zooey winter passing

A bejegyzés trackback címe:

https://deschanel.blog.hu/api/trackback/id/tr27497629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PieSar 2008.06.28. 16:21:04

Ezt honnan lehet beszerezni?
süti beállítások módosítása